Gömda Skatter på Vinden


I huset där vi bor finns två kalla vindar. Ena används som förvaring och den andra har jag inte ens gått in i eftersom det enda som där finns är spån, spån och lite mer spån. Trodde jag. Trots att vi bott här i några månader redan (tänk att tiden gått så fort?) har jag varit fullt omedveten om vad som faktist låg gömd i spånet...Sent en kväll förra veckan påpekade sambon att han sett några gamla tapetrullar på just den vinden. Enligt honom var det tapetrullar som blivit över från tapeten som pryder vårt nuvarande sovrums väggar. Dagen efter bestämde jag mig för att gå och kolla och såg då något som låg i spånet. Jag kunde då inte tro mina ögon när detta Herbarium dök upp framför ögonen på mig när jag borstat bort spånet den låg gömd i

.


Tänk att något som luggit ute på en kall vind, bland massa spån, getingbon och spindelnät hade bevarats i ett så fint skick. Att blommor som plockats för 70 år sedan fortfarande låg snygga och prydliga mellan bokens pärmar. Jag tycker det är så himla häftigt! Denna bok ska jag bevara och hålla långt borta från både hund och sambo :)


Xx Sofia

Likes

Comments

Veckans fynd: Vitrinskåpet


Igår bestämde jag mig för att kolla runt i lite olika loppis här i byn och stötte på det här vitrinskåpet. Ibland är det nästan för bra för att vara sant. Vad är oddsen att man hittar exakt det man letar efter, second hand? Jag älskar ju att fynda men brukar alltid kliva över tröskeln utan några som helst förväntningar. Jag gillar mer att bli positivt överraskad över de fynd jag gör istället för att faktiskt leta efter något. Hittills har ju det tankesättet fungerat förvånansvärt bra.Jag bestämde mig iallafall för att reservera skåpet.

När det kommer till köp av möbler gillar jag att fundera några gånger innan jag faktiskt slår till så att det inte sker några onödiga köp. Efter lite planering och måttande här hemma insåg jag ganska snabbt att mitt fyndade vitrinskåp kommer göra sig perfekt i allrummet på övrevåningen. Det rummet kommer att få figurera lite som mysrummet här i huset och gå i jordnära färger.


Vasen ni ser i bild fick jag i julklapp av min systers familj och är Ernst design

Eftersom det med stor sannolikhet kommer att dyka upp en hel del loppisfynd samt makeovers av olika slag här på bloggen har jag nu skapat en helt egen kategori för just de inläggen. Ni kommer härmed alltså att hitta dem under det väldigt fyndiga namnet : "Veckans Fynd".


Xx Sofia

Likes

Comments

Renoveringsuppdatering: sovrum

Vilken färg ?


Att uppdateringen lyst med sin frånvaro beror dels på strul med portal och hemsida men även att mycket har hänt i renoveringsväg. Skulle jag ha möjlighet skulle jag vilja uppdatera er konstant, men då lär det inte bli mycket gjort här i huset - det negativa med att göra allt själv.

Men, sovrummet kan snart checkas av och i skrivandes stund håller sambon på att fixa de sista listerna. I helgen målades väggarna och golvet har varit på plats ett bra tag redan. Nu är det mest små detaljer som ska finna sin rätta plats, som fönsterbräde, uttag etc. innan det officiellt är klart.

Jag tänkte ändå det kunde vara kul för er se en liten smygtitt på färgen vi valde till sovrummet!Eftersom jag är riktigt förtjust i kalkfärg visste jag när vi började planera sovrummet att det är det som ska pryda sovrumsväggarna. Jag älskar djupet och rörelsen kalkfärg tillför ett rum . Vi hade ju även kalkfärg i lägenheten som vi bodde i innan, men denna gång var jag mer sugen på en varm, ombonande och mysig färg.


Har man använt kalkfärg förr vet man hur mycket den ändrar i nyans efter att den torkat. Något att tänka på ifall ni är sugna på att själva måla en vägg eller ett rum.


Att valet sedan föll på Lady Jotun var helt enkelt för att den nyansen jag föreställt mig fanns i deras sortiment. Det blev alltså en färg man inte riktigt kan sätta fingret på, en färg som ändrar beroende på ljus och resterande färger i rummet. En perfekt mix av beige,rosa och brunt skulle jag nog beskriva den som. Den exakta färgkoden är 2024 senses, Lady minerals.


Xx Sofia

Likes

Comments