DUKA FINT TILL MIDSOMMAR

Med enkla knep


Det behöver inte vara svårt att få till en fin dukning till midsommar. Vad som är fint kan ju alla ha olika åsikter kring, men jag tänkte det kanske kan vara intressant att få några punkter sammanfattade i ett inlägg med små enkla knep som får midsommardukningen att se både genomtänkt och vacker ut. Det här är främst punkter som inte kräver så mycket planering eller rekvisita, tänk istället att endast fantasin lägger gränserna!


1. Håll dig till ett färgtema

Låt blommorna och maten vara det som sätter färg på dukningen och välj istället ut tre eller som mest fyra färger som syns i själva dukningen. Det här kommer att få dukningen att se både mer genomtänkt och stilren ut. Vilka färger du väljer är upp till dig. Jag använde mig av ljusa toner i färgerna beige, rosa, vit och blå.

2. Få gästerna att känna sig unika

Få gästerna att känna sig speciella genom att duka mer personligt vid varje persons tallrik. Ex. kan man dekorera med olika blommor, sädesslag, små namnlappar eller varför inte gå all in och skriva en kort liten hälsning till varje person som tillbringar midsommaren med dig. Det här är ett knep som gör att dukningen känns både mer personlig och trevlig. Känner du till dina närmsta vänners favoritblommor? Dekorera då t.ex. hens tallrik med just den blomman.


3. Använd mycket textilier

Om det är något som får en dukning att se mer ombonad och mysig ut så är det textilier. Linneservetter, dubbla dukar i olika storlekar etc. är små knep som får vilken dukning som helst att se extra mysig ut. Har du inte tillräckligt med stolar? Ordna en bohemisk midsommar middag med hjälp av filtar och dynor och sitt direkt på marken men någon upphöjnad som bord. I denna dukning använde jag mig t.ex. av vår trädgårdsbänk som min pappa snickrat ihop.


4. Utnyttja det naturen har att erbjuda

Nu blommar allt som mest, så vad passar inte bättre än att utnyttja det naturen har att erbjuda och skippa de köpta (och dyra) "butiksblommorna". Använd dig istället av sånt som finns omkring dig som löv, buskar och ängsblommor och plocka ihop en stor midsommarbukett eller fyll små burkar eller vaser med massa små buketter att dekorera bordet med. Känner du dig riktigt kreativ kan du t.ex. göra en stor blomsterkrans eller en blomsterslinga som får figurera som midsommarbordets huvud dekoration.


5. Omge dig av människor du tycker om

Oavsett hur fint du dukat, hur vackert väder det än är och hur mycket potential hela midsommarhelgen har blir den inte bra om inte sällskapet är bra. Umgås med människor du tycker om och din midsommar kommer vara lyckad oavsett. Med det sagt önskar jag Dig en underbar midsommarhelg ❤︎

Xx Sofia

Likes

Comments

amandaparkkinen
amandaparkkinen,
Så vackert! Dukningen är verkligen jättefin och så bra tips ❤️
nouw.com/amandaparkkinen

Instagram @sofiasmode

Instagram sofiasmodeInstagram sofiasmodeInstagram sofiasmodeInstagram sofiasmodeInstagram sofiasmodeInstagram sofiasmodeInstagram sofiasmodeInstagram sofiasmodeInstagram sofiasmode