Hemmagjord ansiktsmask

Tänkte tipsa er om en hemmagjord ansiktsmask, som verkligen fungar! Det enda som behövs är ett ägg och två glas/skålar:) Börja med att peela ansiktet. Peeling tar bort död hud, vilket gör att maskerna / krämerna du använder efteråt har större verkan och fungerar bättre.
Efter att du peelat ansiktet kläcker du ägget, och lägger gulan i ena glaset, och vitan i andra.
Efter att du delat upp äggvitan och äggulan börjar du först med att lägga äggulan på ansiktet. Undvik området kring ögonen. Låt det vara i några minuter så att det stelnar och torka sedan bort med vatten. Efter det lägger du äggvitan och låter även den stelna, och sedan torkar du bort den.
De här svamparna fungerar det utmärkt att ta bort ansiktsmasker med, eftersom masker som stelnar ofta är svåra att få bort från partier vid exempelvis näsa och haka.

Efter det lägger du på en återfuktande kräm och sedan är det klart!

Likes

Comments

Trisch,
Är det något speciellt med denna "äggmask"? Tex. återfuktande eller till rengöring?
terez-tt.blogspot.com
Sofiasmode,
Egentligen är vitan för fet hy och gulan för torr, men trots att jag som har normal hy använder den känns huden jätte slät efteråt. Det sägs även att den ska ta bort rynkor men det vet jag inte om funkar:P Kort sakt är masken sammandragande och gör huden slätare och jämnare!
None

Instagram @sofiasmode

Instagram sofiasmodeInstagram sofiasmodeInstagram sofiasmodeInstagram sofiasmodeInstagram sofiasmodeInstagram sofiasmodeInstagram sofiasmodeInstagram sofiasmodeInstagram sofiasmode