Packa Smart

Ikväll bär det av mot Åland med bästa vännerna. OM vi har väntat på den här helgen! Har varit en tradition för oss att åka till Åland under Rock off helgen och det är nu fjärde året vi bär iväg mot den härliga staden Mariehamn.

Tänkte därför tipsa lite vad man ska tänka på när man packar, och speciellt HUR man packar för att inte ta med sig en hel garderob men ändå ha med det man verkligen behöver.

Jag har aldrig själv varit bra på att packa. Har slängt massa kläder i väskan med tanken "tänk om jag behöver det sen ändå", vilket har resulterat i allt för mycket kläder, sjuka armmuskler när jag måste gå och bära på väskan och en nästan söndrig dragkjed. Har därför i år försökt att packa smart, och klarade mig otroligt nog med ett litet handbagage :)


Att tänka på:

- Vädret. Det är inte nödvändigt att ha med flera par klänningar,shorts eller toppar om det är kallt och regnigt. Det viktigaste är att man har kläder till alla väder ( speciellt den här sommaren som varit grymt ostabil) .

- Man behöver inte ha en massa kjolar eller shorts för att kunna växla outfit varje dag, det som är viktigt är accessoarerna och vad man har till. En kjol kan användas och se ut på så många olika sätt bara man varierar accessoarer och överdelar. Dessutom tar några linnen mycket mindre plats än flera par byxor.

- Som jag nämnde tidigare, varma plagg är superviktigt. Helgen är förstörd om man står och fryser eller är våt och kall. Tänk därför på att ha en rock som kan hålla lite vatten, en tröja att lägga på under de kyliga kvällarna eller ett par byxor för att hålla dig varm. Outfitet behöver inte vara tråkig för att man bär ett par jeans, med ett par snygga skor till och någon fin topp blir man festfin på noll tid.

- Skorna är även de en accessoar som kan ta väldigt mycket plats i väskan. Tänk därför på att ta med ett par skor som passar kläderna du valt och som är snygga till alla outfits. Ett råd och även en sak jag tänkte på i år är att tänka på bekvämlighet och det praktiska. Ett par låga skor är ett måste om man ska gå mycket och själv vet om att man snabbt blir trött i fötterna, medan man kan ta med ett par snygga klackar att bära under kvällen.

- När det kommer till väskor är det viktigt att även de är praktiska. En för stor väska är klumpig och jobbig att gå och bära på, dock ska det vara i en storlek att det behövligaste ryms med ( blånbok, telefon och för de flesta kanske kameran ) . När man väljer ut en mindre väska kan man hålla i tanke att det är något man ska ha med under hela kvällen, så den ska inte vara jobbig att gå och bära på eftersom man snabbt kan glömma den efter sig då. En mindre väska som hänger över axeln är ett tips till de som vet att de tycker att det är jobbigt att gå med kuverväskan i handen. Väskan ska även vara säker och ha flera fack ifall någon skulle försöka stjäla något, vilket tyvärr händer allt för ofta. Värdesaker lönar det sig att ha i dragkjedsfack inne i väskan.

Hoppas ni fick ut något av det här. Väntar så otroligt mycket nu att jag spricker:) Ska försöka blogga under helgen med outfits och andra bilder, men uppdateringen kan bli lite lidande om jag känner mig själv rätt.


Ha en awesome helg folket!

Likes

Comments

Instagram @sofiasmode

Instagram sofiasmodeInstagram sofiasmodeInstagram sofiasmodeInstagram sofiasmodeInstagram sofiasmodeInstagram sofiasmodeInstagram sofiasmodeInstagram sofiasmodeInstagram sofiasmode