QUESTION

"Hej! jag är en tjej son nu går sista året av gymnasiet och funderar på att söka in till vasa novia/estenom senare, är det svårt att slippa in? hur fungerar allting, skulle vara sjukt tacksam för svar!"

Fick denna fråga bland kommentarerna och tänkte besvara den nu när jag har tid. Först och främst, SÖK IN. Är man osäker på exakt vad man vill studera till men vet att det har med något inom skönhet är detta den perfekta utbildningen eftersom man får testa på så många olika områden inom skönhet och hälsa.

Angående om det är svårt att slippa in är det upp till varje enskild person. För mig var det tydligen inte det eftersom jag kom in på första försöket, det är bara viljan och nerverna som kan lägga käppar i hjulet för en. Så länge man tror på sig själv tillräckligt mycket är inget omöjligt enligt mig.

Själva inträdesförhöret gick till på det sättet att de som slapp vidare till själva inträdesförhöret av de ansökande fick en förhandsuppgift. Jag och de som sökte samtidigt som mig fick som uppgift att styla en person (vi snackar hår,smink kläder samt fotografering), enligt temat 70-tal . Uppgiften tar man sedan med sig till dagen då inträdesförhöret gäller. Under den dagen blir man intervjuad av en lärare där man lite diskuterar ens drömmar, varför man vill slippa in och sånt som får läraren att känna hurdan man är som person. Där visar man ävenupp sin stylinguppgift man gjort och diskuterar lite hur man tänkt med allt etc.

Sedan äger även en gruppdiskussion rum där man sitter några stycken tillsammans med tre lärare som sedan bedömer de ansökande. Vet inte om det var lika detta år men när jag sökte in fick alla sedan en lapp där det stod en ämne man skulle diskutera och sedan började själva diskussionen inom gruppen. Under tiden iakttog de tre lärarna som övervakade gruppdiskussionen en, men ärligt talat har jag ingen aning om vad de dömde och hur de tänkte.

Sålänge man bevisar att man verkligen vill in, och inte blir blyg och rädd ska det inte vara några problem. jag kommer bra ihåg att jag sade säkert tre gånger under hela dagen "Kommer jag inte in nu lovar jag er att vi ses om två år igen". Kanske lite pinsamt och desperat men det verkade funka iallafall!

Nu hoppas jag att mitt svar hjälpte dig litegranna iallafall. Kommentera gärna ifall det finns fler frågor du vill ha svar på så ska jag försöka svara på dem så gott det går!

Likes

Comments

Instagram @sofiasmode

Instagram sofiasmodeInstagram sofiasmodeInstagram sofiasmodeInstagram sofiasmodeInstagram sofiasmodeInstagram sofiasmodeInstagram sofiasmodeInstagram sofiasmodeInstagram sofiasmode