Trendbuketten som inte kostar något


Torkade blommor känns trendigare än någonsin och pryder de flesta flöden och bloggar. En supertrend om ni frågar mig, eftersom den faktiskt går att få till utan att man måste lägga mycket pengar eller tid på den. De här "blommorna" plockade jag ihop från vår egen gård på mindre än 10 minuter. Kannan fyndade jag second hand och buketten passade bra till den rustika stilen, visst? Något jag dock fortfarande inte bestämt är om jag ska måla om kannan med någon kalkfärg för att ge en vision av sten eller om jag ska låta den få vara så som den är. Vad tycker du?Andra fina alternativ:

1. / 2. / 3.Xx Sofia

Likes

Comments

Write a comment...
IP: 82.99.3.229

Instagram @sofiasmode

Instagram sofiasmodeInstagram sofiasmodeInstagram sofiasmodeInstagram sofiasmodeInstagram sofiasmodeInstagram sofiasmodeInstagram sofiasmode

Vilken inredningsstil?

Modern, lantlig eller minimalistisk?

Denna bilden tog vi samma dag vi fick nycklarna !


Något jag är väldigt mån om nu under renoveringsstadiet är att respektera huset och den tidsera som det byggdes på. Kanske det låter konstigt, men för mig är det lika viktigt att inte göra huset till något som det inte är som att vi som bor här förstås ska trivas. När vi planerade hus hade vi väldigt många ideér på hur vi ville bo och hurdan miljö vi kände att vi behövde, men pusselbitarna har sakta men säkert fallit på plats under tiden vi bott här.

Jag har inte skrivit så hemskt mycket om vår stil och hur slutresultatet kommer att bli. Dels är inget hugget i sten än men jag tänker heller inte stressa fram något. Istället tänker jag låta huset tala till mig, oss, och så får vi se vad som fungerar när det kommer till renoveringen utan att låta huset som vi förälskade oss i tappa den charm som faktiskt fick oss att slå till. Någon modern stil kommer det alltså inte att bli, det är inte den stilen det här huset kräver helt enkelt. Vi vill behålla det lantliga 50-talet som passar in i miljön och den fantastiska gården som omringar Synvillan men ändå ge det en liten modern tvist och lyfta in några trender som passar oss. Så vad är vår inredningsstil? I dagsläget skulle jag nog säga att det är en rätt så jämn blandning av sekelskifte möter lantligt men vi får helt enkelt vänta och se vad det blir av det hela :)Ifall ni vill läsa om när vi hittade vårt drömhus kommer ni till inlägget här


Xx Sofia

Likes

Comments

Instagram @sofiasmode

Instagram sofiasmodeInstagram sofiasmodeInstagram sofiasmodeInstagram sofiasmodeInstagram sofiasmodeInstagram sofiasmodeInstagram sofiasmode

BANANA PANCAKES


Jag är nog troligtvis den sista som fastnat för banan plättar, men jag är totalt beroende och äter dem varje morgon. Superenkelt att slänga ihop och mättar bra. Efter att ha ätit detta till morgonmål x antal veckor nu har jag hunnit prova ut några varianter och har hittat mitt favorit sätt att äta dessa på. Ifall ni sitter på några grymma tips får ni självklart dela med er!

Basic receptet är två ägg för varje banan. I början mosade jag bara ihop de här två och stekte de. Såklart fungerar det också, men vill man ha sina bananplättar riktigt fluffiga och goda är trixet att mixa ihop äggen och bananen med en stavmixer. Kanske fungerar det lika bra med någon sorts smoothie blender men jag använder iallafall en stavmixer. Följande knep är att hälla i lite vaniljpulver och att sist och slutligen steka dessa i kokosolja. Gillade inte alls att steka dem i smör, tycker de blev mycket frasigare och godare när man stekte dem i kokosolja.

Vad man sedan toppar dem med är smaksak, men jag brukar köra på blåbär och ibland lönnsirap. Mums!

// I'm probably the last one to get stuck on banana pancakes, but I've gone and gotten myself addicted to them and I have to have them every morning. Super easy and they fill you up. After having eaten these for x amount of weeks I've had time to try a few different variations and I have found my favorite way to eat them. If you have any awesome tips you're more than welcome to share!

The core is two eggs for each banana. In the beginning I just mashed them together. It certainly works but if you want them really fluffy the trick is to put them in a blender. Any kind of blender will probably do. The next tip is to put some vanilla sugar in them and fry them in coconut oil. Didn't like them very much in regular butter, but coconut oil made them crisp and great.

The topping is pretty much up to you, I usually go for blueberries and sometimes maple syrup. Yum!Dessa fick till och med tummen upp av pojkvännen.


Xx Sofia

Likes

Comments

Instagram @sofiasmode

Instagram sofiasmodeInstagram sofiasmodeInstagram sofiasmodeInstagram sofiasmodeInstagram sofiasmodeInstagram sofiasmodeInstagram sofiasmode